Czego chcielibyśmy się uczyć? :)

Forum Katedry Ukrainoznawstwa UJ

Postprzez Cecmpa » Nie 27 Kwi, 2008

To pojedziem ;) i to już niedługo.

Mogliby nas tańców ludowych nauczyć :P...i zrobić z tego zaliczenie -napewno byłoby wesoło:P.
Cecmpa

Miejscowość: Rzesz

Postprzez Inka » Sob 17 Maj, 2008

A ja bym chciała mieć jeden prawdziwy podręcznik do nauki języka, a nie setki kserówek..
Inka

Miejscowość: Krak

Postprzez Mawka » Wto 23 Wrz, 2008

Rosyjski, rosyjski i jeszcze raz rosyjski musi być!! Mówiąc, że jest niepotrzebny ignoruje sie tę część Ukrainy dla której rosysjki na równi z ukraińskim jest językiem ojczystym, a ludzie ci wcale się za Rosjan nie uważają!Dla mnie to jest czysta ignorancja i propagandyzowanie. Chcesz poznać Ukrainę - naucz się i ukraińskiego i rosyjskiego. Niestety na ukrainoznawstwie w Krakowie tej kwestii się nie rozumie. Nie mówiąc juz o przyszłej pracy - jedna na sto ofert jest tylko i wyłącznie z samym ukraińskim, niestety w większości przypadków trzeba znać także rosyjski. Więc do książek i może na początku trochę boli, ale z pewnością się przyda. Nie wspominając o fakcie, iz sam Kierownik tego bałaganu, co się ukrainoznawstwem zowie jest z wykształcenia RUSYCYSTˇ!
Poza tym, kiedy zdawałam na studia w programie była zaznaczona możliwość nauki drugiego języka słowiańskiego.Niestety na możliwości się skończyło, mogę co najwyżej podjąć lektorat w Centrum Języków Obcych, ale za opłatą oczywiście.
Mawka

Postprzez Mawka » Śro 24 Wrz, 2008

A Pan Karku jako wybitny ukrainista powienien wiedzieć, że Chwylowyj był Rosjaninem, hehe:P
Mawka

Poprzednia

Wróć do Ukrainoznawstwo UJ

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość